Ruim 40 jaar is Tekoriet een begrip bij de rietdekker. Sinds 2020 is Wilco Lankwarden het gezicht namens Tekoriet in de markt. Wilco is zeer deskundig als het gaat over de rietdekkersmaterialen een graag gezien persoon bij klanten. Wilco wordt in zijn dagelijkse werkzaamheden ondersteunt door de binnendienstmedewerker Eduard Klein Severt. Eduard is door zijn ruim 20 jaar ervaring in rietdekkersmaterialen oprecht een expert te noemen.
Naast de standaard producten die nodig zijn in de rietdekkerij, heeft Tekoriet een aantal eigen producten op de markt gebracht die zorgen voor een specifieke oplossing. Een van deze specifieke oplossingen is de ventilatie indekdakdoorvoer én sinds kort de doorontwikkelde oplossing die geschikt is voor aansluiting op de warmte terugwinsystemen (WTW).
Daar waar het tot een aantal jaren geleden belangrijk was om te zorgen voor goede ventilatie in het rieten dak, waar de ventilatie indekdakdoorvoer uitermate geschikt voor is. Is het de laatste jaren, niet alleen, heel belangrijk geworden dat huizen water- en luchtdicht zijn, maar zeker ook goed geïsoleerd zijn. Het behouden van warmte in huis is actueler dan ooit, echter rekening houden met de toevoer van frisse lucht en de juiste afvoer van vervuilde lucht is een must. In combinatie met een WTW biedt de doorontwikkelde ventilatie indekdakdoorvoer een mooie oplossing.
Beide indekdakdoorvoeren van Tekoriet worden zo goed als onzichtbaar ingedekt. Doordat de maatvoeringen van beide doorvoeren gelijk is, zijn beide types ingedekt optisch gelijk. De eenheid in het dak blijft dan gelijk. De indekdakdoorvoeren zijn gemaakt van één soort materiaal (kunststof) waardoor je de koudebrug tot een minimum beperkt. Hiermee voorkom je lekkages door condens. De luchtdoorlaat van de indekdakdoorvoeren zo gemaakt dat er niet te veel en niet te weinig lucht door het product getransporteerd wordt, zegt Wilco.
Net zoals bij de ventilatie indekdakdoorvoer is er bij de WTW indekdakdoorvoer ook gekozen voor een aluminimum strip aan de bovenzijde waar de rietdekschroeven doorheen geschroefd kunnen worden. Hierdoor blijven de rietdekschroeven goed vastzitten.
Bij de doorontwikkelde indekdakdoorvoer heeft Tekoriet heel goed geluisterd naar de behoeften vanuit de rietdekkers en de installatiebedrijven. Dakplaten zijn bijvoorbeeld dikker geworden door het toevoegen van isolatiematerialen. Het gevolg hiervan kon zijn dat het op maat te maken verloopstuk niet meer aan de binnenkant van het dak te verlengen was. De meeste WTW-systemen hebben een bredere aansluiting, waardoor het verloopstuk maximaal gebruikt moet worden. De doorontwikkelde indekdakdoorvoer wordt gemaakt met een standaard diameter die past én voldoet aan de eisen die gesteld wordt aan de montage van de huidige WTW systemen (Ø200mm). Doormiddel van een apart verloopstuk kan er nog gekozen worden om de diameter aan te passen naar Ø180mm.
Er wordt standaard een isolatiebuis die verplicht is te voeren bij een WTW-systeem meegeleverd, zodat de gewonnen warmte behouden blijft. De isolatiebuis heeft voldoende lengte zodat deze goed aan de binnenzijde kan worden opgepakt voor verdere montage van het WTW-systeem.
Voor de kleinere WTW-systemen kan de standaard indekdakdoorvoer gebruikt worden. Deze heeft een diameter van minimaal Ø125mm en maximaal Ø160mm. Is een indekdakdoorvoer niet mogelijk in het te dekken dak? Dan heeft Tekoriet altijd nog de standaard verticale dakdoorvoeren.
Voor alle vragen omtrent dakdoorvoeren, materialen en oplossingen staat het team van Tekoriet altijd klaar voor de rietdekkers. Tekoriet denkt graag mee om ervoor te zorgen dat deze experts met de juiste oplossing aan het werk gaan.